6. čakra: Ajna – Kuća mudrosti, vizija i svjesnosti


“Uđi unutar sebe i poslušaj svoj unutarnji glas. Svako pitanje ima odgovor. Tvoja duša je puna mudrosti i zna put.”

-YB

Šesta čakra je centar otkrivanja smisla, jasnog pogleda, te središte Duše u budnom stanju. Radi na svjesnom i podsvjesnom umu, pamćenju, intuiciji, predviđanju, sjećanjima, sposobnosti vizualizacije i razumijevanju mentalnih pojmova.

Zovemo ju treće oko ili „oko mudrosti“ jer se njome razvija unutarnji vid, te se vidi prava priroda stvari iza poznate realnosti. Ovaj dar ti omogućuje da počneš promatrati ljude i svijet intuitivno.

Situirana je između obrva, malo iznad korijena nosa, gdje je i sjecište križanja tri glavna energetska kanala (nadija): ide, pingale i sušumne.

Uvelike je povezana sa žlijezdom epifizom koja luči melatonin – hormon povezan sa snovima, iskustvima bliska smrti, meditacijom, vizijama, astralnim putovanjima i drugim oblicima svijesti. Još utječe i na rad hipotalamusa, čelo, oči, uši, nos, endokrini I živčani sustav.

Kada je balansirana vrlo si intuitivan, imaš jasne vizije, jak entuzijazam, optimizam, foto pamćenje, lako dobivaš odgovore kroz snove i meditaciju, razvijena ti je mašta. Obje hemisfere tvog mozga su usklađene; kreativnost i logičko razmišljanje.

Ako je ova čakra zablokirana, sa sobom ti donosi nesanicu, noćne more, probleme s vidom, migrene, slabo pamćenje, probleme sa sinusima, loš fokus, osjećaj besmisla, lošu intuiciju, naglašeno logičko razmišljanje. Ne želiš prihvatiti stvarnost i suočiti se s problemima, teško se nosiš sa stresom.

Afirmacija: Ja vidim

Zvučna vibracija: OM

Boja: indigo plava

Planet: Mjesec

Oblik: zvijezda

Životinje: lav, antilopa, sova, leptir

Eterična ulja: ružmarin, borovica, limun, lavanda

Kristali: ametist, tigrovo oko

Hrana: puno tekućine, voćni sokovi (ne banana) ili POST!

Element: svjetlost

Otvori se ka svom unutarnjem svijetlu i znaj da u sebi nosiš odgovore na sva pitanja. Budi u kontaktu sa svojom intuicijom, maštom i svojom Dušom. Ukloni sve iluzije i suoči se sa stvarnošću i dubokim istinama. Nauči se gledati i vidjeti iza riječi, iza uma. S tim nećeš dobiti samo obogaćenu percepciju, već i duboko razumijevanje stvari, te njihovu uzročno-posljedičnu vezu.

Ovotjedni napitak je spoj razbuđujućeg limuna i opuštujuće lavande.

SASTOJCI:

3,5 l vode

400 g smeđeg šećera

1-2 žlice suhe lavande ili 5 cvjetova (grančica) svježe

10-12 ocijeđenih limuna

PRIPREMA:

Vodu i šećer kuhaj do vrenja, pa makni s vatre. Dodaj lavandu i sok od limuna i dobio si ukusan i topao napitak!

U dubinama tvog bića živi unutarnji mudrac. U tvoj život će donijeti jasnoću vizije, te omogućiti da počneš opažati veću i širu sliku svega što jest. Postat ćeš onaj koji zna, koji vidi, koji razumije i osjeća. I vidljivo i nevidljivo.

“Vjeruj sebi. Znaš mnogo više nego što to misliš.”

 

Voli te

Gloria/Jagdeesh

Nekategorizirano

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *